tisdag 7 juli 2009

Husresning dag 1

Idag kom äntligen huset. Efter allt planerande, funderande och väntande! Regn kom det, men ganska lätta sommarskurar som tur var. Arbetet flöt på bra. Redan under förmiddagen var alla väggar på plats och snickarna kunde börja förbereda inför morgondagen då övervåningen kommer. Det har verkligen varit en jätterolig dag som vi fått dela med släkt, vänner blivande grannar och en och annan nyfiken bilist som åkt förbi:) Några besökare hade med sig fullpackad fikakorg när det kom, då blir man glad! Nu ser vi fram emot en nästan ännu mer spännande dag imorgon. I och med att övervåningen kommer växer även husets karaktär fram bättre. Och så ser vi såklart fram emot uppehållsväder. Här kommer några bilder från dagen:
Första väggen på plats!
En gavel kommer flygande....

Här är en liten snickare som gärna ville vara med och hjälpa till. Här på lite mer lämpligt avstånd!
Börjar mer och mer likna ett hus.
Johan låser för första gången upp dörren. Ganska speciell känsla, fast huset saknar övervåning och tak;)


Ann-Louise blev vår första gäst!
Vi passade på att åka till huset själva utan barnen en liten sväng när snickarna var färdiga för idag. Gissa vår förvåning när det knackar på dörren....... så oväntat med besök. Vi fick tillfälle att visa runt och berätta hur det kommer bli. Kul! Inte nog med det, vi har fått i allafall en aspirant till målningen.....!
Imorgon kommer fortsättningen//Veronica


4 kommentarer:

 1. Hej!
  Det ser jättefint ut huset, fint med röda dörrar! Vad har ni tänkt för färg på huset?

  // Johanna

  SvaraRadera
 2. Grattis till ert fina hus! Förstår precis hur ni känner nu!
  Lycka till imorgon!
  Kram A

  SvaraRadera
 3. Hej Johanna!
  Tack, vi känner oss verkligen jättenöjda med huset. Fast taket saknas och det i stort sett regnar rätt in men men! Vi funderar på att måla huset vitt med foder och knutar i en svag grågrön nyans. det får inte ta överhanden från dörrarna. Ska köpa lite provburkar i helgen och måla lite. Ska bli spännande! Ni ser färdiga ut med målningen, stämmer det?

  Veronica

  SvaraRadera
 4. Ja det kan vara svårt det där med färger, att få det som man tänkt sig. Vi är nästan helt klara (känns som jag har sagt det hur länge som helst nu) en halv gavel och nån vindskiva kvar. Men nu har vi ju börjat invändigt så nu lämnar vi målningen för ett tag.
  Huset blev ju än bättre idag med en andra våning på ;)

  // Johanna

  SvaraRadera

Jag blir jätte glad att Du skriver en kommentar till inlägget. (Om du inte har ett google konto så kan du välja namn/webbadress och fylla i ditt namn istället.)