torsdag 22 oktober 2009

Nu är golven förgyllda med klinkerplattor........

..........Det är annat än betong det:) Det är så spännande att se det vi valt växa fram och se hur det blir i verkligheten. Kakel och klinker är en sak som vi prioriterat i huset och därför känns det extra viktigt att det blir bra. Hittils känns det som vi valt helt rätt, hoppas vi känner så om ett år eller två också:) Vi har försökt hålla samma stil i hela huset. Vårt kakel/klinker tema är natursten i olika former.


I köket är det skiffer, 30*60 plattor. Vi valde en mellangrå fog (tillsist!) Det är verkligen natursten, det syns när en platta är "trasig" .Då går den liksom sönder i skick just, så man annars föreställer sig skiffer från gamla tak osv. Eftersom det är natursten är det även svårt att exakt veta vilken färg plattorna kommer ha eftersom ingen är det andra helt lik. Våra plattor är aningen mörkare än de vi såg på interkakel, vilket vi är mycket glada för. Det som fattas nu är oljan som gör plattan tålig




Här syns hela klinkersgolvet i köket, matlagningsdelen.



Här är vårt hallgolv. Även där använder vi skiffer. Det är inte fogat ännu så det ser lite "smutsigt" ut.



Här syns vår egen designade golvdekoration. Kompassrosor och liknande kan ju vara jättefina men det brukar ju priset också vara:( därför har vi gjort en egen variant som garanterat ingen annan har!


Den är gjord av tummlad marmorkross.

Jag lovar att det kommer nya bilder få fort det är fogat och klart!



¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Det händer även saker på övervåningen!


På hela övervåningen är det plast och glespanel i taket. Nu väntar vi bara på lösullen. Här syns vårt allrum med ryggåstak.







Idag har vi även fått trapphus!

Golvvärmeslingorna är på plats i badrummet uppe.

4 kommentarer:

  1. Jättetjusigt! Kul med det egendesignade. Sånt är lite speciellt faktiskt:)

    Nu har ni mycket kul framöver. Ska bli kul att se mer bilder.

    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Hola! Syster och Frida här. Vad fint det blir! speciellt den där kompassrosen. Fridas syster skall nog bygga hus uppe vid er, har redan tomt på g. Frida digger golvvärmen! Skönt för barnen att vara på förskolan igen så de slipper slänga skräp hela dagarna! Kolla förresten vår blogg :)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Så fint ni får det, det går verkligen undan för er. Vad roligt att göra något helt eget, huset bli mer peronilgt då. Hoppas det går bra med flyttförberdelserna, hemma är det lådor högt och lågt nu :)
    Hoppas ni har en bra helg!

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  4. Hej
    Åh, vad fint det blir. Visst är det kul med kakel o klinkers! Kul att ni gjort ngt eget som gör just ert golv personligt. När det gäller lösullen så är den på gång hos oss också. Kommer på tisdag tror jag. Vi hörs
    /Ida

    SvaraRadera

Jag blir jätte glad att Du skriver en kommentar till inlägget. (Om du inte har ett google konto så kan du välja namn/webbadress och fylla i ditt namn istället.)