söndag 8 november 2009

Husprojekt- kamin del1

För att göra en långhistoria kort kan man säga att vi har ett egen designat värmesystem! Alla tekniska finesser runt detta lämnar jag över till Johan och ett kommande inlägg:) Vi använder oss av en "liten" frånluftsvärmepump, vattenmantlad kamin och acc.tank. Vi har även förberett för solpaneler på garagetaket. "Kaminen" köpte vi som kassett och sedan har det varit upp till oss att förvandla den till kamin:) Kanimen kommer ha strålningsvärme på 20-30% och resterande lagras, många långa varma duschar hoppas vi.
Detta ögonblick känns mycket avlägset. När Johan "proveldar" kamien med värmeljus hemma i garaget. Det var i maj fick vi detta lilla paket på posten. Eftersom vi gör en liten chansning med hela systemet tänkte vi göra den chansningen fullt ut och beställde kaminen från Polen. Samma kamin finns att köpa hos svensk återförsäljare fast till mycket, mycket högre pris. Helt otroligt att man kan med att lägga på så mycket på priset.
Själva kassetten står på ett stativ som sedan muras in presic som övriga kaminen. Här följer bilder på förvandlingen......


Klart resultat för denna ettapen. Nu ska den putsas och göras fin och ett "lock" ska på. Det ser ut som vi redan tänt en brasa men det är bygglampan som speglar sig, tyvärr. Vi längtar! Vi funderar just nu över någon snygg vedförvaring. Kom gärna med tips!

Fortsättning följer........

5 kommentarer:

 1. Hoppas för er skull att det blir en kall och snöig vinter så att ni kan använda kaminen mycket och den icke befintliga trädgården inte syns :) Här skälls kisspölar och hästar ut på löpande band! Hon är lika stor som zorro nu. Kram syster

  SvaraRadera
 2. Åh, er kamin kommer bli jättefin. Tänk vad härligt att sitta framför den en kommande kall vinterkväll :-)

  SvaraRadera
 3. Johan, det är väl inte ett vinglas man skymtar uppe på kaminen?

  SvaraRadera
 4. Jag står inför ett liknande projekt och undrar vilket material ni använt för inbyggnaden av kaminen. Är det lättbetong?

  SvaraRadera
 5. Hej
  Mycket fint hus !
  Har du öppet eller stängt värme system på vattenmantlad kamin ?
  Hur fungerar det ?

  SvaraRadera

Jag blir jätte glad att Du skriver en kommentar till inlägget. (Om du inte har ett google konto så kan du välja namn/webbadress och fylla i ditt namn istället.)