lördag 19 september 2009

Kakel och klinker

Nu har vi än en gång varit på Intekakel men vi hoppas att detta var sista gången:) Det som återstår innan detinitiv beställning av kakel och klinker är att "kaklaren" ska räkna om offerten med tanke på våra val av kakelstorlek osv. Materialkosnaden har vi kolla på men det är just den extra arbetskostnaden vi är lite nyfikna på. Men om inget drastiskt inträffar är detta vårt kakel/klinker till huset. För oss är det viktigt med en "rödtråd" genom hela huset. Det har blivit natursten.


På golvet i hallen, köket (i matlagningsdelen) och i badrummet uppe ska vi ha skifferplattor 30* 60. I tvättstugan och lilla toaletten nere måste vi använda mindre plattor för att få rätt fall. Därför fick vi leta upp en platta som liknar skiffern så mycket som möjligt, det blev en granitkeramik. Den kommer läggas i 30*30 (syns på bilden nedan fast i annan storlek). I båda duscharna ska vi ha grå marmormosaik. Vi har tänkt använda ljusgrå fog i hela huset. De kaklade väggarna i badrummen kommer vara vita, blanka.


Vid tvättställen uppe och nere kommer vi ha "pelare" som på bilden. Även dem i granitkeramik.



Och tillsist till köket, det är nästan det som känns viktigast:) Denna bild illustrerar en ek bänkkiva, skiffer och vit kökslucka. En oslagbar kombination tycker vi, vad tycker Ni?

4 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Vilket fint hus! Stort verkar det vara, hur stort?
    Fina kakel och klinkers ni har valt.. oj om man ngn ggr kommer dit :-)
    Lycka till!!

    SvaraRadera
  2. Hej Annica! Kul att du gillar huset. Ca. 180 kvm är det, mer än tillräckligt att städa:)

    Veronica

    SvaraRadera
  3. hej, jättesnygga kakel, bra att välja samma tema inom huset, så att man begränsar sina val något :)
    hos oss går det frammåt och inomhus kan vi snart betrakta oss som färdiga , förutom 15-20 tapetrullar som ska upp och lite annat ... :)

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Vad skönt att vara på gång med golven i huset. Här är vi precis i startgroparna på ett tillbygge och jag håller tummarna att allting ska gå bra. Hoppas, hoppas. Det finns ju så otroligt mycket som kan strula... det vill jag inte!

    Ha en skön vecka!

    SvaraRadera

Jag blir jätte glad att Du skriver en kommentar till inlägget. (Om du inte har ett google konto så kan du välja namn/webbadress och fylla i ditt namn istället.)