onsdag 9 september 2009

Huset kapitel 2

Nu har nästa kapitel börjat på huset, att färdigställa! De snickarna som ska "göra klart" huset började hos oss förra veckan. Det är väldigt roliga att det händer saker.

På utsidan har fler knutbrädor och liknande kommit upp, stuprör och rännor är på plats. Inne är delar av venilationen dagen och inneväggarna börjar komma upp. Snickarna har kunnat välja vad som ska göras beroende på vädret. Även rörmockaren har hälsat på oss och dragit slangar och rör på övervåningen





Här syns hallväggen, den är "öppen" för att rörmockarn ska kunna dra rören i väggen innan den spikas ihop. Även toaletten nere är klar.

Det är inte enkelt att ta en bild och få den att likna verkligheten alla gånger! Här är i allafall en bild till på toaletten nere. Nu börjar kakel/klinkers valet komma allt närmare. Inte helt lätt! Golvet och väggarna är vi nog klara med men detaljerna och köket funderar vi på förfullt. Var till Göteborg igår och uddevalla idag för att få lite inspiration. Får se vad det leder till:)


Under den gånga veckan har vi jobbar med övervåningen. Rättat till krysskolvar, isolerat golvet och lagt spånskivegolv. Trapphålet har också blivit klart. Nu finns det golv att gå på istället för att hoppa och balansera på reglarna, underbart! Väldigt roligt när resultatet syns även om det är många moment kvar till inflyttning.


3 kommentarer:

  1. Hej Veronica!
    Kul att det går framåt:-)
    Även om det känns långt till inflyttning så är man ju ändå ett steg närmre för varje dag som går, eller hur? Vad blev det för kakel o klinkes till sist?
    //Ida

    SvaraRadera
  2. kul att se hur det går inne! gör ni övervåningen själva? förutom rör och ledningsdragning?
    /Lena

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Ida: På kakel/klinkers fronten söker vi fortfarande inspiration. det är köket som vi funderar över. Golvet blir en grå naturstenplatta, på väggarna i badrummen vitt + lite dekoration. På lördag ska vi kolla igen, blir nog en blogbild efter det.

    Lena: På övervåningen gör vi endel. Vi gör sådant som snickarn tycker vi lika väl kan göra;) t.ex. göra luftspalt, lägga spånskivegolv, isolera osv. Vi ska måla och lägga golv annars håller vi det öppet för att se vad vi orkar och har tid med.

    //Veronica

    SvaraRadera

Jag blir jätte glad att Du skriver en kommentar till inlägget. (Om du inte har ett google konto så kan du välja namn/webbadress och fylla i ditt namn istället.)