torsdag 15 december 2011

Matkassen dag 3

Korvgryta med kålrot och äpple












Riktigt god!










1. Skala och hacka smått morot, kålrot, blomkål, äpple och purjolök.
2. Lägg allt utom purjolök i en skål.
3. Skiva falukorven i strimlor.
4. Hetta upp en stor stekpanna (alt. gryta) med en klick smör och fräs korven i två minuter.
5. Tillsätt purjolöken och fräs en minut.
6. Häll i alla rotfrukter (inkl. äpple) och fräs två minuter.
7. Häll i krossade tomater och vatten.
8. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm chilipulver (eller mer).
9. Koka valfria matkorn (t ex bulgur).
10. Koka grytan under lock tills rotfrukterna börjar bli mjuka (cirka 10 minuter).
11. När rotfrukterna börjar bli färdiga; tillsätt 1 dl crème fraiche, ½ dl grädde och smaka av med nymalen peppar.
12. Låt det puttra fem minuter.
13. Red av med lite redning om du önskar den lite tjockare.
Klart!

200 gr morötter
200 gr kålrot
200 gr blomkål
1 st grönt äpple
½ st purjolök
550 gr falukorv
1 msk smör
400 gr krossade tomater
7 dl vatten
1 tsk salt
1 krm chilipulver
2 dl bulgur
1 dl crème fraiche


0,5 dl grädde


peppar




Receptet kommer från Saras Matkasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätte glad att Du skriver en kommentar till inlägget. (Om du inte har ett google konto så kan du välja namn/webbadress och fylla i ditt namn istället.)