onsdag 14 december 2011

Currydoftande kycklingfileér

Även denna vecka kommer vår mat från saras matkasse, underbart smidigt!



Första middagen denna veckan bestod av:




Currydoftande kycklingfileér
med banan och gröna ärtor






Currydoftande kycklingfiléer med banan & gröna ärtor
2 dl ris
200 gr morötter
200 gr blomkål
1 st banan
450 gr kycklingfiléer
smör till stekning
2 tsk curry
2 msk kycklingfond
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
1 dl matlagningsyoghurt
1 st passionsfrukt
250 gr ärtor
salt
Ta gärna fram ärtorna kvällen innan och lägg dem i kylen!
1. Koka riset i lättsaltat vatten.
2. Skär morötterna i stavar och gör små buketter av blomkålen. Lägg det på ett fat.
3. Skiva bananen.
4. Strimla kycklingen och fräs den i smör/rapsolja tills den fått fin färg.
5. Blanda i curry, kycklingfondfond, mjölk och grädde och låt det puttra under lock i 5 minuter. Under tiden;
6. Blanda matlagningsyoghurt, köttet från passionsfrukten och en nypa salt.
7. Låt det stå.
8. Vänd ner skivad banan och de gröna ärtorna i kycklingen.
9. Häll av riset när det är klart.
Klart!






(bananerna hoppade vi över)

Den rätt är just det som jag tycker syftet med matkassen är. Barnen ( i allafall en) gilla den skarpt, det var riktigt gott. Det roligaste av allt är att denna rätt hade vi inte gjort i vanliga fall. Vad kan man mer begära!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätte glad att Du skriver en kommentar till inlägget. (Om du inte har ett google konto så kan du välja namn/webbadress och fylla i ditt namn istället.)