.........då kan jag varmt rekomendera en underbart god daimtårta.
Detta av en av helgens födelsedags tårtor.
Enkel att göra och alltid lika uppskattad.
Jag tycker om när desserten/tårtan går att göra i förväg.
Här får ni receptet!
Vispa 3 ägg och 1 dl socker.
Vänd sedan ner 1 dl hackad mandel och
1 dl socker i marängsmeten.
Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter.
Gärna en form med löstagbar botten. Kläm i såfall fast ett bakplåtspapper i botten
och smörj bara kanterna.
Grädda i 125 grader i knappt en timma.
Vispa 4 dl vispgrädde ganska fast.
Vispa ihop 3 äggulor och 1 dl socker.
Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden.
Vänd även ner två dubbeldaim, hackade.
Bred fyllningen över den kalla marängen.
Frys tårtan.
Ta fram den ur frysen ca, 30 minuter
innan servering.
Ja kan bara hålla med, den där kakan är fasligt god :)
SvaraRaderaKram
Guuud så huslig du är...
SvaraRaderaSåg otäckt gott ut!
Här går vi i väntans tider... Vill att vårt hus skall komma typ nu :o)
Hälsningar från oss på Hults Höjd 1
Oj oj oj oj oj va gott de där lät!! den måste göras här hemma de kan jag lova dig;-)
SvaraRaderaKram K
Ser förföriskt gott ut!
SvaraRaderaTjing på klipphöjden!
SvaraRaderaÅh vad det vattnades i munnen av dom där bilderna! Och ett nytt tårtrecept var preciiiiis vad jag behövde. En 1 åring och en 17-åring ska firas, och det är ju alltid kul att bjuda på nå nytt, så den här ska jag testa! Ha en trevlig helg! Kram Helena