Körsbärskaka.
150g smör
2 dl strösocker
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl mannagryn
2-3 dl bär
2-3 dl bär
Rör ihop smör och socker till en smidig massa.
Tillsätt ägg, vetemjöl och mannagryn.
Platta ut degen i en smord och bröad form
(ca. 20-22 cm eller en liten långpanna)
Tryck ner bären (otinade om de är frysta)
så tätt som möjligt i degytan.
Grädda kakan i ca.25- 30 min i 200 grader.
(Idag gjorde jag dubbelsats och använde en "mellanstor"
långpanna. Gräddade kakan i 175 grader i ca. 40 minuter istället.
Höjde temperaturen i 225 i några minuter på slutet för att få fin färg)
Går bra att använda andra bär också t.ex vinbär, krusbär. men varför ändra på ett vinnande koncept:)
Ja, visst blir man lite glad!
SvaraRaderaÖnskar dig detsamma.. Kram Maria
Hej hej!
SvaraRaderaSökte efter recept på körsbärskakor i dag och hittade detta. Jag testade det och det blev super duper gott. :) Jag bytte ut mannagrynen mot havregryn och det blev hur gott som helst det med. :)
Kram kram
M I N D I