Något som vi definitivt kommer att ha mycket av i vår blivande trädgård är det rabarber.
Här kommer ett av våra favoritrecept med just rabarber.
Här kommer ett av våra favoritrecept med just rabarber.
Rabarbermarmelad
1 kg rabarber, skivade (gärna frysa)
1 kg strösocker
2 vaniljstänger
Blanda alla ingredienser i en stor gryta. Skär vaniljstången längst mitten och lägg i halvorna. Om rabarberna har varit frysta vätskar de sig fort om de där emot är färska måste sockret och rabarberna "smälta" på svag värme en stund. Koka sedan ganska kaftigt under omrörning i ca.20-30 min. När den ändrat färg till en aning brunare och inte lika rinnig är den klar.
Marmeladen går utmäkt att frysa.
Provsmakningen, belöningen för arbetet, MMMMMM
Detta ska jag bjuda min kollegor på fredag, brukar göra succé:)
Jag ser fram emot detta!! // Kollegan Åsa
SvaraRaderaEn liten fråga. Nu har jag tänkt göra den goda marmeladen men jag fattar inte vad jag skall göra med vaniljstången? Man skall väl ta upp och skrapa ur de svarta fröna ur vaniljstången ner i marmeladen när det kokat eller? Jag tänker inte bjuda någon på marmeladen, jag tänker äta den själv! kram
SvaraRaderaOm man vill kan man skrapa ur fröna innan man lägger ner stängerna i grytan. Hur man än gör är det bara att fiska upp vaniljstängerna ur marmeladen när den är klar.
SvaraRaderaLycka till!
Nu är den gjord. Lät vaniljstängerna koka med innan jag tog upp dem och skrapade sedan ur dem. Har provätit den nu på morgonen i frukostyoghurten och den fick väl godkännt. Kram
SvaraRadera