HEJ IGEN!
Nu äntligen kom bloggsuget igen. Det har sannerligen varit annat som kommit i mellan, men det tar vi en annan gång.
Sveriges nationaldag firade vi med väldigt goda marängbakelser
med mjölkchokladkräm och jordgubbar.
Otroligt pampiga blev dom också, extra poäng!
Till 10 maränger:
Chokladkrämen:
3 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
Koka upp grädden. Grovhacka chokladen och rör i den varma grädden. Rör till all choklad är smält. Ställ kallt, ju längre desto bättre. Innan servering vispa krämen fluffig.
Marängerna:
3 äggvitor
2 dl socker
Vispa till hårt skum. (Till det går att vända bunken upp och ner över huvudet och det inte rinner ut!!!) Spritsa eller klicka ut marängsmeten på bakplåtspapper. Ca 10 st. Grädda i 125 grader nederst i ugnen i ca.1 ½ timma. Marängerna är klara när de släpper från bakplåtspapparet.
1 liter jordgubar
ev choklad eller pistagenötter
Lycka till!
När jag gör dessa igen tror jag det blir chokladkräm med lite mörkare choklad, men det är ju en smaksak.
Detta inlägg går visst i samma tema som mitt senaste för drygt 6 månader sedan. CHOKLAD!
Men hej! Kul att bloggsuget är tillbaka!Marängbakelserna ser riktigt goda ut!
SvaraRaderakram