lördag 18 september 2010

Vår helgmeny....



Hemma gjord pizza stod på helgmenyn. En övning till i att lära känna vår nya ugn;) Mycket gott blev det, och ännu godare blev vår.......


......vaniljpannacotta med havtorn.
1 vaniljstång
2 gelatinblad
5 dl grädde
½ dl socker
Vi toppade pannacottan med "mormors havtornsylt". Har hört att havtorn ska vara väldigt nyttigt, rikt på C-vitamin bl.a. Så kort och gott kan man säga att vår helgdessert till och med var nyttig;) (eller kanske inte)
Den var i allafall väldigt enkelt och väldigt gott.
Fortsatt trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Hade ni oxå en sån där avdelare/pizzaplåt till er ugn? Har inte hunnit testa den än. Hur var det att använda den?

    SvaraRadera
  2. Vi har en pizzaplåt med hål för att släppa igenom värmen. Visst blev det bra men kan kanske bli ännu bättre;) Vi hade ganska tunn deg och mycket fyllning, så botten blev nästan lite väl knaprig. Ska göra mer deg nästa gång:)

    SvaraRadera

Jag blir jätte glad att Du skriver en kommentar till inlägget. (Om du inte har ett google konto så kan du välja namn/webbadress och fylla i ditt namn istället.)