torsdag 27 maj 2010

Succémarmelad!

Något som vi definitivt kommer att ha mycket av i vår blivande trädgård är det rabarber.
Här kommer ett av våra favoritrecept med just rabarber.

Rabarbermarmelad




1 kg rabarber, skivade (gärna frysa)
1 kg strösocker
2 vaniljstänger
Blanda alla ingredienser i en stor gryta. Skär vaniljstången längst mitten och lägg i halvorna. Om rabarberna har varit frysta vätskar de sig fort om de där emot är färska måste sockret och rabarberna "smälta" på svag värme en stund. Koka sedan ganska kaftigt under omrörning i ca.20-30 min. När den ändrat färg till en aning brunare och inte lika rinnig är den klar.

Marmeladen går utmäkt att frysa.







Provsmakningen, belöningen för arbetet, MMMMMM



Ännu godare på ett saltkex med brieost.
Detta ska jag bjuda min kollegor på fredag, brukar göra succé:)

måndag 24 maj 2010

Grönt är skönt!

I rätt vinkel är vår gräsmatta mycket fin. Det syns riktigt hur den växer för varje dag.

Om man tittar lite närmare på gräsmattan är det ganska glest mellan stråna. Vi har slängt ut lite extra frö där det behövs. Det var inga problem att få hjälp med det arbetet:)

Eftersom vi misstäker att utekranen läcker i väggen eller något annat gör det:( har rörmockaren skruvat bort den på prov. Så nu hoppas vi verkligen på en fin liten regnskur i natt eller så!



fredag 14 maj 2010

GRÄS!

Nu har vår gräsmattan börjat växa eller nu går det snarare att ana några grässtrå kankse vi ska säga:) Två veckor tog det från frö till strå.



Titta vilka fina små grässtrån som börjat sticka upp ur jorden. Det känns som det är kommer dröja ett tag innan vi måste ta fram gräsklipparen;)

söndag 9 maj 2010

Äntligen.....

.....kommer här en uppdatering! Det har hänt en del sedan sist på vår tomt. Eftersom det var så länge sedan sist så har ju faktiskt snön snält för det första men det jag tänkte på var den blivande trädgården.
Vi har haft grävaren på besök som hjälpt till att få fyllnadsmaterial och matjord på tomten.

Sedan började vårt arbete...


...att få dessa små frön i jorden.
Efter alla konstens regler eller snarare så enkelt och snabbt som möjligt är de i allafall i jorden. Nu hoppas vi på någon fin regnskur då och då och där emellan sol så kanske vi kan få se ett grässtrå eller två. Vi går i väntans tider:)



Fortsättning följer......