onsdag 28 oktober 2009

Köket har flyttat in!

Nu är köksstommarna på plats! Det är så spännande att se köket växa fram och ännu roligare blir det när köksluckor och andra detaljer kommer på plats.





I hörnet ska vi ha hällen och i det stora skåpet till vänster blir ugnen.




På övervåningen händer det saker. Alla innerväggar är reglade och gipsade och all el är i stort sett klar. Det har blivit en hel del el ändringar eller rättaresagt tillägg på övervåningen sista dagarna. Nu när övervåningen är såpass klar att man verkligen ser hur det kommer bli är det vissa saker som blir väldigt tydliga vad man vill ha och inte. Uttag för spottar/lampor som lyser uppåt i ryggåstaket är en sådan sak. Men nu tror jag vi är ganska klara:)

Många rör blir det!

söndag 25 oktober 2009

Kungen på besök!

I dag har vi haft självaste skogens konung på besök! Eftersom tomten angränsar till skogen och vi sett mycket älg spår (och även andra djur) trodde vi säkert att vi skulle få syn på älgen någon gång. Men vi kan ju inte säga annat än att Johan blir lite förvånad när man lyfter blicken från spackelspaden och får syn på en älgrumpa just utanför köksfönstret! Om inte byggställningen stått kvar på baksidan hade vi kunna få en fönstertittande älg;) Då hade nog förvåningen eller kanske förskräckelsen blivit större!


Här står älgen just utanför köksfönstret på vår blivande gräsmatta.
Måste väl erkänna att våra fönster är ganska smutsiga då;) Kan ju skylla på bilxten och de starka bygglamporna också!
P.S. Snickarna hade ledigt några dagar förra veckan för att åka på älgjakt. Onödigt, Det är ju på hults höjd älgarna finns.

Helgens arbete!

Denna helg har verkligen varit en "arbetar" helg på Hults Höjd. Flera familjer har flyttat in i sina hus och i nästan alla hus har det lyst i höstmörkret och arbetet har pågått för fullt. Vi vill ju inte vara sämre:)



Under helgen har "morfar" jobbat på med garaget för att få det vindtätt.


Johan har sacklat och även slipat lite smått


Och äntligen har det kommit lite färg på väggarna. Var till målarboden och inhadlade färg igår så nu har vi så vi klarar oss ett litet tag i allafall.

Köket (matlagninsdelen ) är nu färdigmålad. Ett lager grund och två lager antikvit.
Imorgon ska snickarna börja sätta köket. Det är så spännande! Johan är i huset just nu och skruvar ihop de sista köksskåpen.

torsdag 22 oktober 2009

Nu är golven förgyllda med klinkerplattor........

..........Det är annat än betong det:) Det är så spännande att se det vi valt växa fram och se hur det blir i verkligheten. Kakel och klinker är en sak som vi prioriterat i huset och därför känns det extra viktigt att det blir bra. Hittils känns det som vi valt helt rätt, hoppas vi känner så om ett år eller två också:) Vi har försökt hålla samma stil i hela huset. Vårt kakel/klinker tema är natursten i olika former.


I köket är det skiffer, 30*60 plattor. Vi valde en mellangrå fog (tillsist!) Det är verkligen natursten, det syns när en platta är "trasig" .Då går den liksom sönder i skick just, så man annars föreställer sig skiffer från gamla tak osv. Eftersom det är natursten är det även svårt att exakt veta vilken färg plattorna kommer ha eftersom ingen är det andra helt lik. Våra plattor är aningen mörkare än de vi såg på interkakel, vilket vi är mycket glada för. Det som fattas nu är oljan som gör plattan tålig




Här syns hela klinkersgolvet i köket, matlagningsdelen.



Här är vårt hallgolv. Även där använder vi skiffer. Det är inte fogat ännu så det ser lite "smutsigt" ut.



Här syns vår egen designade golvdekoration. Kompassrosor och liknande kan ju vara jättefina men det brukar ju priset också vara:( därför har vi gjort en egen variant som garanterat ingen annan har!


Den är gjord av tummlad marmorkross.

Jag lovar att det kommer nya bilder få fort det är fogat och klart!



¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Det händer även saker på övervåningen!


På hela övervåningen är det plast och glespanel i taket. Nu väntar vi bara på lösullen. Här syns vårt allrum med ryggåstak.







Idag har vi även fått trapphus!

Golvvärmeslingorna är på plats i badrummet uppe.

onsdag 21 oktober 2009

Så här såg det ut..............

.......när vi kom hem efter vår helgutflykt! Luftspalterna i ryggåstaket var så gott som klara (tyvärr ingen bild på detta), det var spacklat och slipat i köket. Johans bror kom på besök och hjälpte till att skruva ihop ikea skåp. Här kommer några bilder på arbetet!











Ännu ett steg i rätt riktning! Fortsättning följer.......

måndag 19 oktober 2009

Vissa jobbar medan andra roar sig!

Under helgen som gick åke jag och barnen iväg på moster Ulrikas kalas. Johan lämnade vi hemma med dessa......





...........spackel och färg och luftspalter som skulle göras klara OCH ett helt ikea kök att montera ihop OCH en hel del byggstädning. Det är nästan så man får dåligt samvete:(


Vi som var på kalaset fick en underbart god chokladtårta med färska smultron (från frysen!) och tillhörande smultronmousse. MMMMMM:)



Här är två småklillar som mumsar i sig överbliven garnering, smultron!





Det blir till att plantera många smutronplantor i den nya trädgården!







Återkommer med vad som hände i huset medan vi var borta. Fortsättning följer.........

lördag 17 oktober 2009

Så här i influensa tider.......

....är det viktigt att tvätta händerna! Melker gör det GÄRNA, många många gånger om dagen. Här följer rekomenderade instruktioner.

Använd tvål.

Tvåla in händerna ordentligt, minst 20 sek;)


Skölj noga.






Lycka till:)




Detta händer hos oss!

Arbetet med luftspalterna i ryggåstaket fortsätter.Johan har med lite hantlagning jobbat på så det bara återstår några få detajer ,men det är högt och krångligt där uppe.











Här om dagen fick vi kakel och klinker. Några saker kommer senare men allt kakel till badrumsväggarna uppe och nere och klinkers till golven för hall, badrum, kök och tvättstuga finns på plats. Det finaste av allt, några säckar tummlad marmor kross var som tur var med:) Vi fick även med lite som vi aldrig ens tittat på, det är tur det går att ordna innan det är på plats.


Här ligger en ensam skiffer skiva på köksgolvet! Snart hoppas vi den får sällskap:)



Även flyttpackandet flyter på dock i väldigt liten skala ännu. Det är jag och Edvin som pysslar med detta. Han tycker fortfarande det är jätteroligt så det gäller att passa på!
Böcker, spel och ljus med tillbehör är det vi hunnit med. Har börjat inse att vi snart måste börja på allvar för att inte så där sista dagarna med ALLT. Snart bara en månad kvar!

Här är två gullungar vi tänkte packa med oss!

tisdag 13 oktober 2009

Flyttförberedelserna har börjat!

Vi fortsätter denna veckan i samma anda som förra, att vara hemma med sjukt barn! Vi trodde alla skulle var friska och krya igår morse men icke. Klockan ringer tidigt, läget känns hyftsar under kontroll, tiden är ok och det bara är en liten kille kvar att väcka innan vi måste cykla iväg och det visar sig att han har feber, igen. Då försvinn liksom energin en stund innan man ställt in sig på en hemma dag. Vi fick städa, plockade och börja flyttpacka lite. Har med skräckblandad förjusning börjar inse att flytten kommer allt närmare........



Edvin packar böcker och cd-skivor.





Johan jobbar på med luftspalterna på övervåningen. Det är ryggåstaket kvar. Där det är som högst och krångligast att komma åt! Här kommer lite bilder under arbetetsgång...















Vi kan även meddela att larmet fungerar! Imorse sattes det på prov när en av hantverkarna kom, man kan ju börja dagen bättre:)




fredag 9 oktober 2009

Detta har hänt sedan sist!

Nu händer det verkligen saker i huset, som syns! Det har jobbats på hela tiden men nu är det sådana moment där men verkligen märker skillnad.


Vi har nu innertak på hela undervåningen.


Marmorskivor och fönstersmygar har snickarna börjar montera på undervåningen

Se så fint det blir:)




Även vår duschhörna i badrummet på övervåningen är nu färdig snickrad.
Och ännu mer kommer det hända/synas snart! Idag hade vi möte med "kaklaren". Vi visade runt i huset hur vi tänkt och lite funderingar vi hade. Kaklet är beställt och kommer i början av nästa vecka. Spännande! När man väljer tapeter har man ju t.ex. med sig ett tapetprov hem för att se hur det blir. Kaklet där har vi mer gått på känsla, nu hoppas vi att den känslan håller i sig:)


Eftersom vår bil helt plötsligt inte ville köra mer här om dagen har vi vid sidan av husbygget letat bil de senaste dagarna. Vi fick som tur var en "försäkrings ersättningsbil" under några dagar. Men dagarna går fort så de sista dagarna har vi fått leta på allvar. Nu har vi en Peugeot på garageuppfarten. Skönt! Nu kan vi stryka en sak från "att göra-listan"


Edvin tycker vi ska kalla den silverpilen!

tisdag 6 oktober 2009

Nu har vi satt stopp för Dunder Karlsson och Blom!

I slutet av förra veckan slutade min föräldraledighet och jag började arbeta 80%. Hela tre dagar hann jag jobba innan det var dags för VAB (vård av barn). Inte undra på att cheferna helst inte anställer småbarnsföräldrar;)

Det har varit mycket snor och gnäll här idag. Med jämna mellanrum tog min ork och mitt tålamodet slut så vi fick försöka ta oss ut för att få lite frisk luft. Och det hjälper faktiskt, men har mycket mer energi när man kommer in. När vi under starka protester fått på alla kläder och kommit ut säger Edvin: Mamma jag tror jag kände en regndroppe och nu kände jag ännu flera. Vi var ute en liten stund men provade en gång till på em med samma resultat, regn!

Annars la bilen av igår så stora delar av dagen har gått åt till att ringa försäkringsbolag, hybilsfirmor osv. Tyvärr fanns det ingen bil till oss förrän tidigast imorgon em. Vad betalar man då den dyra försäkringspremien till?

För att nu prata om något roligare! Vi har fått en hel del leveranser till huset nu. Bl.a. har det kommit parkett till hela huset, många paket!




Även våra fina "pippi dörrar" har kommit. Sådana dörrar är det i villa villekulla fast där är färgsättningen lite annorlunda. Vi har även fått alla lister, fönsterbräden och värmepumpen osv





För att inte dunder karlsson och blom eller några andra tjuvar ska hälsa på hos oss har vi nu larm.


Kameran hoppas vi inte få användning för men det känns i allafall mycket bra att den sitter där.

Än så länge är det så nytt att det nästan är lite spännande. Snabbt som attan springer man ut och stänger dörren fast man skulle kunna gå helt lungt. Det går nog snart över;)


måndag 5 oktober 2009

Nu har vi veranda!


Under de senaste dagarna har verandan kommit på plats, eller staketet men det är ju det som gör det hela. Eftersom den mänskligafaktorn hade varit i farten och gjort de två "gavelstaketen" för korta fick snickaren göra en special lösning. Vi fick en till "pelare" som var klyvd på mitten och de två delarna sattes på var sida av verandan. Det var den biten som fattades för att allt skulle passa. Vi tycker det blev jättebra, mycket bättre än det var tänkt innan! Ibland ordnar sig saker till det bättre:)


Även elektrikern har varit hos oss! Det är rör och kablar överallt nu. Otroligt att varje rör ska till ett speciellt ställe och att det faktiskt blir så i slutändan, förhoppningsvis:)
Vadå inte klättra på stegen???

Inte undra på att arbetet har gått så smidigt med en hjälpreda som idag aggerar elektriker.