fredag 31 juli 2009

Vad har vi gjort de senaste dagarna?

När vädret tillåter så målar vi! Och nu har vi faktiskt kommit en bit på väg. Hade några jättefina målar bilder men i digitalkamerornas tid råkade de bli raderade. Mycket tråkigt men inget att göra. Hittade i allafall några bilder som visar att vi faktiskt har jobbat;)


Här är det den södra fasaden som är under förvandling. Gästmålare för dagen var moster Ulrika och hennes Fredrik, annars var styrkan den ordinarie. Med hjälp av alla målare var gaveln snart klar och det var dags att flytta ställning än en gång.




Här är resultatet! Inte illa va?!? Nu är det baksidan, framförallt utbyggnaden som står på tur.

Alla har sin uppgift! Edvin jobbar på med markarbetet på tomten.

torsdag 30 juli 2009

Ställningsflytt!

Då var det dags att flytta ställningen. Ena gavlen är färdigmålad, förutom några fönsterfoder som ska strykas en gång till. Nu väntar andra gaveln.






Jag var med i början av nermonteringen sedan gick jag och Melker hem en stund. När jag ringde för att höra hur det gick fick jag svaret att " Vi är klara nu!" Jaha, tänkte jag med nermonteringen men icke, ställningen var redan monterad och klart på andra gaveln. Det kallar jag tempo. Då var det bara att måla, måla, måla.....

måndag 27 juli 2009

Idag tar vi igen oss!

Idag har varit en riktig regnruskdag, så det blev ingen målande idag inte. Tur att vi hann med så mycket igår. Det har passat ganska bra eftersom hela familjen är lite småkrassliga. Men några "hus saker "kunde vi inte motstå. Johan har köpt några saker till garaget, och mer färg och ikväll träffade vi en säljare och pratade om larm till huset.

Imorgon hoppas vi på att kunna flytta byggställning för att kunna göra ett målningsrace på andra gaveln.

Nu ska vi vila oss i form!

söndag 26 juli 2009

Målning trots allt....

Idag var vi riktigt taggade för målning. Vi åkte till huset på fm, där mötte vår extra målare och barnvakt upp. Först förmiddagsfika sedan målning, trodde vi! Just när vi laddat upp med penslar och det var dags att hälla upp färg börjat regnet vräka ner. Åskan mullrade och det verkligen spöregnade. Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Istället blev det tillfälle för lite garage sysslor. Johan murade några stenar som saknades på sockeln och slamma den "lilla muren", en sten hög.

På kvällen blev det tillfälle att måla igen, då var vi inte sena att sätta fart. Samma styrka som på förmiddagen har nu målat färdigt en gavel. Och det blev SÅ bra! (bild kommer senare) Första delmålet färdigt, skönt!

lördag 25 juli 2009

Måla måla måla!


Så fort vädret tillåter målar vi. För varje dag blir huset mer och mer vitt.




Edvin hjälper också till att måla.



Nu börjar dagens arbete.


Dagens resultat!
Den norra gaveln målade vi första strykningen idag. Hoppas vi kan göra andra strykningen imorgon. På baksidan målade vi andra gången på några ställen. På bilden syns när Johan målar första gröna runt fönstret. Det har inte varit helt lätt att hitta rätt nyans, men nu tror jag vi är nöjda. Vi fär vänta och se när den torkat ordentligt innan vi ropar hej!


Så här ser den gröna/vita färgen ut. Svårt att få rätt färg på foto. Men denna bild tycker jag stämmer riktigt bra med verkliheten.


fredag 24 juli 2009

Nu firar vi!

Nu har vi sålt vår bostadsrätt, igår skrevs kontraktet. Det var riktigt, riktigt skönt att nu bara koncentrera sig på huset och inköp till de. Vi känner båda att det har varit ganska mycket på sista tiden. Vi firade med att äta gott!
Om det finns någon nyfiken ;) finns bilder från lgh på styleroom,

onsdag 22 juli 2009

Äntligen vit färg!


Idag kom det efterlängtade ögonblicket när vi fick börja måla mer "riktig" färg. Jag förstår inte dom som kan måla utan kladd. När jag är i farten är det färg lite varstans.




Johan rör om i färgen innan det stora provet.

Första vita penseldragen! Det var mycket trevligare att måla med krämig färg än blaskig visir men vi blev förvånade att det var så trög målat. Vi kommer få mycket bra armträning.
Målning på hög höjd.

Dagens inköp, en grävmaskin! Nu behöver vi inte ta in hjälp för markarbetet i fortsättningen:) Den blev redan idag använd flera timmar.


Vårt bruna hus!

Så här såg huset ut i går kväll. Högst upp på gavlarna och takkupan är det fortfarande inte oljat. Detta för övrigt bruna hus hoppas vi ska börja den långa förvandlingen till vitt idag:)


Fortsättning följer!
//Veronica

tisdag 21 juli 2009

Grundolja dag 2

Idag har det varit målar väder och då släpper vi allt annat, i allafall nästan allt annat! Det har blåst rejält annars har vi inget att klaga på. Vi har hunnit med riktigt mycket idag.

Johan målar utbyggnaden på baksidan. Den är drygt 7 meter hög. Känns lite vingligt på stegen framförallt om det blåser regält.

Dagens gästmålare morfar Rune och morbror Fredrik. Vi har gett dem en inbjudan till imorgon också. Det har vi gjort till uppehållsvädret också;)

Första middagsbjudningen i huset.

Idag var det visning här hemma. Jag har mest städat och piffat för den idag. Det är ju mycket roligare att vara vid huset än städa hemma men nu är det i allafall mycket städat och piffat. Mäklaren var imponerad att vi bygger hus samtidigt som vi kunde ha det så iordning och städat till visningarna. Ja, vad ska man säga, det är lite mycket nu!

Framåt kvällen fick även jag måla lite. Kameran blev kvar hos Johan så jag kan inte visa hur långt vi hann. Imorgon kan vi nog börja måla med den riktiga färgen. Ska bli riktigt roligt!

Garage sockel

Här kommer bilderna som jag tidigare lovat på garagebygget. Här är sockeln klar. Ännu ett steg i rätt riktining, mot ett garage!




söndag 19 juli 2009

FOTOBOK!

Här är ett erbjudande man bara inte kan motstå! Var inne på en annan husblogg och läste om fotoboken från fuji. Tänk vilket rolig present eller fint minne av en speciell händelse t.ex ett husbygge.
"Skapa enkelt en vacker och proffsig fotobok med hjälp av vårt fotoboksprogram. Det finns mängder av format, färger och effekter att välja mellan. Det är bara din fantasi som sätter gränsen. Du kan välja att designa din fotobok helt själv eller låta programmet göra det åt dig.Skapa enkelt en vacker och proffsig fotobok med hjälp av vårt fotoboksprogram. Det finns mängder av format, färger och effekter att välja mellan. Det är bara din fantasi som sätter gränsen. "
Läs mer om den på www.fuji.se
Jag vill absolut ha en fotobok om hur vårt hus blir till. Den ska få hedersplatsen i huset! Inte nog med det, om du har en blogg kan du få en fotobok gratis!
Jag anmälde mig direkt, gör det du också på http://www.fujidirekt.se/blogga/, där kan du även läsa mer om erbjudandet.

Murning!



Idag har Johan murat sockel på garaget. Vi som var publik ( jag och småpojkarna) måste säga att allt flöt på mycket smidigt och resultatet blev kanon. Jag har tyvärr bara en bild på dagens arbete. Batterierna i kameran tog slut och då står man ju där helt strandsatt:( Och såklart när man inte har en fungarande kamera ser man ju "pangbilder" framför sig lite varstans.

Vi hade även fika bjudning vid huset idag. Regnet hängde i luften men vi hade tur och fick bara några regnstänk på oss. Svensk sommar!

Flerbilder på dagens arbete kommer imorgon.

fredag 17 juli 2009

Grundolja dag 1

Dagen börjde med lite inköp till garaget. Lecablock och murbruk. Detta för att vi ska kunna mura en rad sten längst ner på garaget där vi inte redan har mur. Det får bli någon dag då vädret inte tillåter att måla:) Fasaden fick torka under fm. Perfekt väder idag sol och lite blåst så på em. började arbetet.Johan är i fullgång med målningen. Otroligt vilken tid det tar att maskera. Men när det väl är gjort så är det.
Morfar kom på besök som målare, vilket vi är mycket glada för.


Edvin pustar ut i en alldeles speciell målarkoja.


Mormor underhåller Melker, eller är det tvärt om;)? Här plockas det i allafall blåbär. Att plocka blåbär 5 meter utanför huset det är lyx.


Så här långt hade vi kommit när jag och småpojkarna åkte hem. Johan stannade kvar och målade en stund till. Det gäller att passa på så länge vädret tillåter.


Maken till Edvins smutsiga ben får man leta efter. Såg ut som efter en hel dag i öknen....., eller i jorden på hults höjd.
Nu är vi alla ganska trötta efter en intensiv dag. Vi återkommer imorgon, utvilade!











torsdag 16 juli 2009

Byggstäd istället för målning


Eftersom fuktmätaren visade för mycket fick vi vänta med målning. Istället blev det välbehövlig byggstädning.



Vi plockade, bar och sorterade och snart var släpkärran full. Så rent och snyggt det blev! Edvin tyckte det var roligast att slänga ut små brädbitar och annat genom fönstret på övervåningen.
Så klart fick alla städare grillad korv, stora som små. Om man nu inte kan använda färgen att måla med kan man i allafall ha användning av burken.
Senare på kvällen har vi kunnat måla lite. Det blåste en del på em, tillräckligt för att fasaden skulle torka lite. Melker sov i bilen och vi andra målade på som bara den. Riktigt trevligt att stå och måla i kvällssolen. Tyvärr låg kameran kvar hemma så det blev ingen dokumentation. Imorgon, om vi tror på väder prognosen, blir vår stora målardag eller i allafall visir dag.

tisdag 14 juli 2009

Kväll vid huset!

Idag blev det ännu mer provmålning. Det är bland de gröna nyanserna vi inte hittat rätt ännu. Men kanske idag, vi får se imorgon när andra lagret kommer på och det torkat ordentligt. Idag har vi även provat lite visir, en grund olja/färg. Färgen på den kommer göra att huset blir underbart fint när det är dags för den riktigt färgen!



Denna bild är fotograferad av Edvin 4 år.






Alla vill vara med och måla!



Under kvällen hann vi även avnjuta chokladpudding i den sköna kvällssolen....


...och lek i sandlådan innan vi skulle åka hem.

Vi ses imorgon igen!//Veronica

måndag 13 juli 2009

Framtida inköp!

Hittade denna fina vindflöjel på http://www.drakeskonstsmide.com/Vindflojlar.htm
Tänk vad den katten skulle göra sig där uppe på taket, årtal ska såklart vara med, annars helt perfekt! Den skriver vi upp på önske-/inköpslistan.


Har bara hunnit fundera lite på färg till huset idag. Ska börja grundmåla/olja så fort som möjligt. Jag tycker att det ska bli jätteroligt, undra hur länge det varar?!? Som tur är har vi många som anmält sig på målarlistan, eller som vi skrivit upp där;)
Ny husvisning här imorgon så nu ska jag "piffa" lite.

söndag 12 juli 2009

Pyssel vid huset

Provmålningen gick sådär! Vi förstår nu i allafall att det kommer ta ett tag innan vi hittat de rätta färgerna. Den vita är v nöjda med men den gröna är svårare. Som den är nu är den lite för "skarp" i färgen. Det syns mer i verkligheten än på bilden. Bara att leta vidare....
När vi ändå var på tomten passade vi på att gör vårt lilla berg fint. Jag och Edvin grävde bort jorden/leran så gott de gick. Det var riktigt roligt. Var svårt att sluta, bara där också och där....


Johan och Melker spolade sedan rent och fint. Vilken skillnad! Vi ska ta med högtryckstvätten en annan dag så arbetet blir mer effektivt. Första steget för trädgård.