fredag 26 juni 2009

Planlösningen!

Att göra planlösning är inte lätt, ännu svårare när vi fick ändra och rita om presic som vi ville. Det blev mycket funderande hit och dit. Här är slutresultatet!




Fasadritning

Eftersom vi ändrat och donat så mycket på vårt hus finns det ingen bild på ett redan färdigt hus som är som vårt. Här kommer istället vår fasadritning, håll till godo, så länge!


















söndag 21 juni 2009

Nu har vi provat plattan!



Edvin provgår plattan! Det började med lugn promenad men övergick i språngmarsch. Eftersom det var ganska blött efter flera dagars vattning åkte skorna snart av, skönt att plaska med fötterna i det kalla vattnet. Då blev lillebror väldigt intresserad och snart var det två små vildar som rusade runt, barfota med uppdragna byxor på den nya husplattan. Som vanligt ska man ju sluta när det är som roligast... det gjorde vi tyvärr inte. Melker halkade och låg raklång i det kalla vattnet. Som tur var trodde vi att det skulle vara mycket kallare ute när vi gick hemifrån och hade därför alldeles för mycket kläder med oss. Det blev ett snabbt ombyte till lite av varje och promenad hem.





Annars har vi träffat grävarn på tomten idag för att stämma av tomtplaneringen och vad vi vill ha gjort innan vi kan så gräs. Det är otroligt vad tomten liksom växer fram så fort plattan och då även "färdigt golv nivån" är klar. Helt plötsligt ser man hur det kommer bli! Eventuellt görs baksidan klar, så bara översta jordlagret fattas innan huset kommer. Framsidan får vi vänta med eftersom lastbilarna kommer behöva backa upp där när huset kommer. Nu är det bara två veckor kvar! Snart kan vi börja kolla 10-dygns prognosen:) och hålla tummarna!

torsdag 18 juni 2009

Ännu mer garage

Här får Johan hjälp att sätta upp pordränskivor på garagemuren, den delen som kommer vara under jord. Nu återstår en plastlist längst upp på skivorna och en markduk som ska fästas utanpå skivorna.
Nej vadå....jag har inte allt försökt äta dessa små goda saker som ser ut som kalaspuffar. Skyll inte på mig;)


Idag kom det efterlängtade ögonblicket att fylla upp mot garaget och på så sätt få en jämn marknivå mellen garaget och huset.



Här är garageritningen. Det har markerat där muren är, nu fattas bara resten:)

Nu har vi husplatta!

Igår blev plattan till huset gjuten. Igår var det strålande solsken och idag vräker regnet ner, perfekt! Här kommer lite dokumentation på händelseförloppet!



Kantelementen på plats! Det känns både stort och litet på samma gång. Men nu är det iallafall mer tydligt hur det kommer att bli.




Avloppsrör m.m. "grävs fram" och dras dit de ska vara. Tänk vad mycket som finns under grunden som vi aldrig kommer att se.

Cellplast läggs i två lager innan det är lite mer rör- och slang dragning. Efter det är det ett lager cellplast till innan golvvärmen (slangarna) dras. Sedan återstår bara armeringen innan.......

.....betongen kommer!

Så var plattan färdig! Ska verkligen hela huset få plats på denna plattan?!? Höjden och läget är vi jättenöjda med. Verkligen roligt att se hur huset och tomten liksom växer fram. Det är så svårt att föreställa sig innan.

lördag 13 juni 2009

Inspirationskök!

Här kommer bilder från vårt inspirationskök, tryck här och dröm dig bort.....!
Vissa detaljer kommer ni känna igen i vårt kök när det väl finns i verkligheten.

Ny områdeskarta.



Så här ser den nya områdeskartan ut! Vår tomt är inringad. Det är roligt at det verkar bli fler tomter på den norra delen sålda. Det känns nästan lite ödsligt på våran kant som det är nu. Här om dagen fick vi ett "grannhus", det är så fint. Nu längtar vi ännu mer efter vårt, men nu är det "bara " tre veckor kvar!

måndag 8 juni 2009

Slutspurten på murningen!



Efter två dagars murning börjar det kännas i armar och rygg. Så tredje dagen tackade vi inte nej när vi kunde få hjälp av ett murningsproffs.Två lager till och nu var muren klar.


Johan "slammar" muren. Sedan ska en pordränskiva på, för att hålla ute fukt och isolera, innan vi kan fylla ut mot muren för att få en jämn marknivå från huset.


Nu var det klart! Kanske inte hela garaget men i allafall ett delmoment;) Kan inte lägga in garageritningen i dag men det kommer inom kort. Kan ju vara intressant att se vad allt detta arbete ska leda till....

söndag 7 juni 2009

Garagemurning dag 2

Denna helg har hela familjen, ja nästan hela släkten varit engagerade i vår murning på något sätt. Murning men även bl.a.barnpassning och matlagning har vi fått hjälp med och det har VERKLIGEN varit till stor nytta!


Mitt i prick! Rakare kan det inte bli.

lördag 6 juni 2009

Arbetet på höjden förtsätter!



Arbetet på höjden fortsätter.........



Idag var det murning av två garage väggar som var på schemat. Hörnen var redan gjorda i det första lagret, sedan var det ju bara att fortsätta.....:)


Här är arbetet i fullgång.



Dagens resultat!



Förberedelser inför morgondagens arbete, i strålande solnedgång. Trevligare arbetsförhållanden får man leta efter! Nu ska vi samla kraft för ännu ett lager till imorgon.

torsdag 4 juni 2009

Garageplattan gjuten!



Idag har garageplattan gjutets. Som tur var hann vi dit och kolla innan betongbilen hann åka därifrån.

Det blev några besök på tomten under förmiddagen för att hinna studera så många moment som möjligt. Regnet hängde i luften flera gånger, men vi hade tur och regnmolnen drog vidare. Ibland ska man ha turen på sin sida!


Det blev även lite betong över som vi kunde experimentera med. Vi dekorerade med stenar. Och tänk.........sedan satt stenarna fast!

tisdag 2 juni 2009

Smått och gott från helgen!

Vi ska absolut inte klaga på vädret men i helgen har det varit VARMT. Känns som arbetet inte gick så effektivt som det skulle kunna gått. Vi fick i allafall tillfälle att prova vår ny "tomt grill". Den grillade korven fick vi sätta oss i skuggan och avnjuta.














Byggel kan användas till mycket, ladda mobilen till exempel!




Köket

Nu har vi hämtat köket. Barnen sov över hos mormor och morfar så vi passade på att åka tidigt. Han t.o.m. ta en snabb fika innan Ikea ens öppnade. Eftersom det var kökskampanj just när vi var där måste jag säga att det ändå gick över förväntan. Det mesta fick vi med, det var lådorna vi får komplettera med senare. Vi har ju ganska många lådor och annars har vi säkert kommit på ännu mer vi behöver köpa tills den resan. Köket är i allafall i säkert förvar och bara väntar på att bli uppsatt....




Så här kommer vårt kök se ut. Vid spishällen och längst den korta bänken brevid kommer vi ha en bardisk. På bilden fattas det några täckskivor. Vitvarorna blir husqvarnas svarta.


Vi har valt ikeas kök "ståt". Har tänkt ha "snäck" handtag på lådorna och knoppar på dörrarna. Letar för fullt men det är inte helt lätt när jag redan har en bild hur det ska se ut!

Garagegrund på gång!

Nu har garage grunden börjat ta form. Vi har satt ut kantelement, dragit de avloppsrör m.m. som behövs, lagt i cellplast och armering. Imorgon ska plattan gjutas, om väder och andra omständigheter klaffar. Då nöjer vi oss med att vara åskådare!










Vadå inte äta frigolit! Det som gnisslar så gott mellan tänderna